BLOG1 - Rob Dijkstra Huwelijksfotografie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BLOG: TROUWEN OP EEN KASTEEL IN BELGIË

Ergens in de winter van 2013-2014 werd ik gebeld: of ik zin had in een trouwreportage in België... Lieke vroeg het maar voor de zekerheid maar even. Ik heb altijd zin in een trouwreportage dus... kom maar op..
Eric en Lieke trouwen in kasteel Ter Leyen. Als ik er 's morgens aan kom heb ik alleen op de website iets gelezen over een moordweekendspel. Zoiets als 'wie is de Mol' of 'Cluedo' ofzo?

Het kasteel ligt net over de grens, in Boekhoute, 12 km. ten zuiden van Terneuzen. Een verstild dorpje zoals je die in Vlaanderen zoveel hebt. Het kasteel is heel bijzonder ingericht. Flamboyant is misschien nog wel het beste woord. Vol opvallende meubels en decoraties waarvan je je afvraagt hoe de (Nederlandse) eigenaar ze bij elkaar heeft gekregen. Als ik 's morgens aankom is de vriendengroep alles aan het klaarmaken: het weer werkt goed mee: er kan buiten worden getrouwd... Mooi!
Maar voor het zover is moet er heel wat  gebeuren: er worden stoelen klaargezet, het prieeltje wordt versierd, binnen worden de ruimtes omgetoverd tot feestzalen. Iedereen is druk bezig. En ik kijk toe en fotografeer. Dit is echt een heel bijzondere locatie.

Als 's middags alles klaar is wordt er getrouwd. Het bruidspaar, hun twee bruidsmeiden en het hele gezelschap geniet in een heerlijk najaarszonnetje van een prachtige ceremonie.
De plechtigheid en aansluitende borreluurtje worden beide buiten doorgebracht. Tussendoor gaan we in de damessalon de bruidstaart aansnijden. Zelfs de (voor oktober erg optimistisch geplande) barbeque is gewoon buiten. Wát een dag om te trouwen!

De reportage is inmiddels af en staat bij Eric en Lieke op een mooi plekje in de huiskamer. Het is weer een mooie herinnering aan een mooie dag geworden. Eric en Lieke, ik hoop dat jullie lang na genieten van deze dag (en het fotoboek).

TERUG NAAR DE OPENINGSAGINA

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu