ROB - Rob Dijkstra Huwelijksfotografie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mijn naam is Rob Dijkstra. Al jaren ben ik gepassioneerd fotograaf.

ACHTERGROND

Na een drukke baan als marketing-manager van professionele foto- en video apparatuur heb ik mij toegelegd op diverse vormen van fotografie. Het creatief bezig zijn op een betekenisvolle manier is mijn passie.  Mijn huwelijksalbums onderscheiden zich door een zeer persoonlijke afwerking.

Al lang werk ik als zelfstandige op de 'beeldmarkt'. Ik zou mezelf geen 'jong en dynamisch bedrijf' noemen: want als je 54 bent en je hebt meer dan 30 jaar in het fotovak werkt dan is 'ervaren' een betere omschrijing. En dynamisch? Ik ben liever op de achtergrond aanwezig als 'de alerte observator'... steeds scherp om de mooiste momenten vast te leggen.  

VRIJE TIJD

 

In mijn vrije tijd breng ik graag door in de natuur. De Gelderse Poort en de Veluwe zijn mijn favoriete zwerfplekken. Ik ben zeer regelmatig 's ochtend al in de natuur als het grootste gedeelte van Nederland zich nog een keer in bed omdraait. Ik houd van het vroege ochtendlicht en de ontwakende natuur met de heerlijke vogelconcerten en intense geuren. En van de rust zonder verkeersgeluiden...

Er is zoveel mooie dingen in het leven... En daarom wil ik ook graag jullie dag vastleggen. Alle mooie details, de verwonderde blikken, de ontroerende momenten...

MIJN STIJL

Ik leg vast wat er gebeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de hele dag 'mooi moet doen'. Ik vind 'echt' veel mooier. Ook bij de fotoshoot gá ik voor een ontspannen sfeer, waarin je lekker jezelf kunt zijn en een heerlijk uurtje samen beleeft op een mooi plekje.

Mensen zeggen tegen mij dat ze zich op hun gemak hebben gevoeld tijdens de trouwdag. Ik zet geen situaties in scéne, vraag je niet drie keer hetzelfde over te doen. Dat helpt namelijk niet voor de spontaniteit in de foto's. Mijn aanwezigheid op de trouwdag is niet storend.

Soms neem ik even de leiding over van de ceremoniemeester; bijv. als we een groepsfoto maken. Maar voor het overgrote deel ben ik 'the quiet observor'. Het is namelijk jullie dag. En ik ben blij als ik die vast mag leggen: rustig, op de achtergrond, alert, scherp... en vastberaden er iets moois van te maken.

EN VERDER

Ik houd dus van zwerven door de natuur, maar ook van mountainbiken, stevige bergwandelingen, via ferrata (een vorm van bergklimmen), ik doe aan een vechtsport, ben gelukkig getrouwd met Martina en samen hebben we drie mooie, jongvolwassen kinderen.
Ik werk belangeloos voor de stichting "Make a Memory".

WERKGEBIED

Ik werk door heel Nederland. Mijn woonregio is Oost-Gelderland (Westervoort ligt dicht bij Arnhem). De prijs van een reportage is inclusief ongeveer 150 kilometer rij-afstanden. Voor meer kilometers reken ik een kleine toelage. Na het kennismakingsgesprek krijg je een schriftelijk totaaloverzicht van de afspraken en de daarbij afgesproken prijs.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu